Oplossingen voor elk vochtprobleem - landelijke dekking - scherpe tarieven - gratis offerte

Kelderafdichting

Het is van belang om voor een goede kelderafdichting te zorgen, zodat daar geen vocht naar binnen kan komen. Het leefklimaat is daar minstens zo belangrijk als in de rest van de woning, bijvoorbeeld om te voorkomen dat de capillaire werking van de gevel ervoor zorgt dat het vocht omhoog kan trekken en u daar in de rest van de woning mee te maken zal krijgen. U kunt de kelder dicht maken door u te richten op de buitenzijde, de binnenzijde of rekening te houden met de specifieke vochtproblemen waar u in bepaalde extreme situaties mee te maken kunt krijgen.

Aanbrengen horizontaal vochtscherm in  kelder door toepassing injectering.

Buitenafdichting of betonnen kuip

U kunt allereerst zorgen voor kelderafdichting door tijdens de bouw of de ontwerpfase al rekening te houden met de buitenafdichting. Zorg voor een goede horizontale of verticale afdichting, om te voorkomen dat het vocht naar binnen kan trekken en u daar last van krijgt. De beste vorm van kelderafdichting is in principe een betonnen kuip, aangezien u dan voorkomt dat er bijvoorbeeld vocht via de kim naar binnen kan trekken. Dit is de hoek tussen de gevel en de vloer, die traditioneel een zwak punt vormt wanneer het gaat om het dicht maken van de kelder.

Binnenafdichting van de kelder

BetonherstelKunt u de keldermuren niet zomaar meer afgraven en is het daardoor niet mogelijk om aan de buitenzijde voor een goede kelderafdichting te zorgen?

Indien u last krijgt van vochtproblemen kunt u ervoor kiezen de kelderafdichting aan de binnenkant aan te brengen. Houd er dan echter rekening mee dat het gaat om een bestrijding van de symptomen, aangezien de gevel nog altijd vochtig zal blijven.

U zorgt er met de kelderafdichting aan de binnenkant aan de andere kant wel voor dat u daar in de kelder of de fundering zelf in ieder geval niet meer mee te maken heeft.

Gecoate keldervloer in combinatie met injectering en scheurreparatie.

Vochtproblemen in de kelder

De kelderafdichting is vooral van belang in extreme situatie, waarin u te maken kunt krijgen met het vocht van buiten. Dit is bijvoorbeeld het geval op het moment dat er stuwvocht ontstaat, het grondwater dat met een grote kracht op de gevel van de kelder zal drukken en naar binnen probeert te dringen. In minder uitzonderlijke situaties kan er sprake zijn van de hydrostatische druk van het grondwater, op het moment dat het peil hoger komt te liggen dan de bodem van de kelder. Er ontstaat dan een opwaartse druk, naast de druk op de gevels van de kelder die er aanwezig zal zijn.

.
24 uur per dag sijpelt grondwater door slechte aansluiting wand en vloer van de kelder. Vanwege de hoge hydrostatische druk is een dergelijke lekkage niet eenvoudig te verhelpen.


Gratis offerte aanvragen

Gratis offerte voor het oplossen van uw vochtproblemen.U kunt bij ons gratis en volledig vrijblijvend een offerte aanvragen voor werkzaamheden die betrekking hebben op het oplossen en voorkomen van vochtproblemen. Veel voorkomende werkzaamheden zijn afdichten van kelders, injecteren van muren en vloeren, impregneren, reinigen, isoleren, coaten van vloeren en wanden, vochtdetectie etc.

Wij hebben met onze partners een dekking in geheel Nederland en zijn u graag van dienst met een gratis inspectie en offerte. Vraag gerust aan, het is volkomen vrijblijvend en zo weet u tenminste waar u aan toe bent. Klik op de onderstaande banner voor het aanvraagformulier.