Oplossingen voor elk vochtprobleem - landelijke dekking - scherpe tarieven - gratis offerte

Wat is injecteren?

Het injecteren van muren of injecteren van de fundering helpt u om horizontale isolatie of afdichten aan te brengen, waarmee u ervoor zorgt dat u optrekkend vocht tegen kunt gaan. Het injecteren vormt een interessant alternatief voor de meer traditionele werkwijze, waarbij u de gevel in horizontale richting door diende te (laten) zagen. Vervolgens was het mogelijk om een laag met bitumen of kunststofolie aan te brengen, waardoor het vocht niet langer door de gevel heen omhoog kon trekken. Dit bracht echter met name in oudere gevels een gevaar op instabiliteit met zich mee, waardoor het verstandiger is om gebruik te maken van het injecteren van de gevel of de fundering.

Injecteren van vochtwerende vloeistoffen in een muur en fundering.

Geen hak- en breekwerk

Het grote voordeel van injecteren is dat het niet langer nodig is om gebruik te maken van hak-, breek- en zaagwerk. U kunt de gevel gewoon in tact houden, het is voldoende om er enkele gaten in te boren. Dit betekent dat u er op ieder niveau aan kunt werken en dat dit ook in oudere gevels mogelijk is. Bovendien kunt u er met het injecteren voor zorgen dat u vanaf een kant van de muur kunt werken, het is niet langer nodig om vanaf de beide kanten te werken.

Chemische horizontale isolatie

U zorgt met het injecteren in de muur of in de fundering voor een chemische horizontale isolatie, op basis van een vloeistof die via een gel-achtige vorm over zal gaan naar een vaste toestand. Het gaat om SMI, de Super Muurinjector. Dit is een reukloos middel, dat bestaat uit verschillende kunststof componenten. De afdichtende en hydrofoberende werking die er vanuit gaat zorgt ervoor dat u het opstijgen of optrekken van vocht op een degelijke manier tegen kunt gaan. Het middel bevat geen brandbaar oplosmiddel, waardoor u hier op een veilige manier gebruik van kunt maken.

Horizontale afdichting

Injecteren via boorgaten

Het injecteren in de muur of in de fundering vindt plaats via het boren van gaten. Het is raadzaam om de muur tot 2/3e in te boren, zodat er minimaal 5cm aan afstand over zal blijven. Zorg voor boorgaten met een onderlinge afstand van 10cm, zodat u voldoende van het injecteermiddel aan kunt brengen. Boor de gaten met circa 2 cm doorsnede en doe dat onder een hoek van 25 - 30 graden. Op die manier kunt u de muur of fundering injecteren en ervoor zorgen dat u geen last meer heeft van optrekkend vocht.

Boorgaten in voegen waarna injecteren kan plaatsvinden.


Gratis offerte aanvragen

Gratis offerte voor het oplossen van uw vochtproblemen.U kunt bij ons gratis en volledig vrijblijvend een offerte aanvragen voor werkzaamheden die betrekking hebben op het oplossen en voorkomen van vochtproblemen. Veel voorkomende werkzaamheden zijn afdichten van kelders, injecteren van muren en vloeren, impregneren, reinigen, isoleren, coaten van vloeren en wanden, vochtdetectie etc.

Wij hebben met onze partners een dekking in geheel Nederland en zijn u graag van dienst met een gratis inspectie en offerte. Vraag gerust aan, het is volkomen vrijblijvend en zo weet u tenminste waar u aan toe bent. Klik op de onderstaande banner voor het aanvraagformulier.


Injecteren is ook een uitstekend middel om lekkages in kelders te verhelpen.

Meer over injecteren van muren,vloeren en funderingen: