Oplossingen voor elk vochtprobleem - landelijke dekking - scherpe tarieven - gratis offerte

Vochtschade aan de woning

Door vocht en zoutuitbloei zwaar aangetaste buitenmuur.Vochtschade aan de woning ontstaat relatief gemakkelijk, op het moment dat u te maken heeft met een vochtige woning.

Er kan sprake zijn van aantasting van de materialen zoals het metselwerk, maar het kan ook gaan om een daling van de woningwaarde of een slechter energielabel.

Wat dat betreft is het van belang om vocht goed buiten de deur te houden en te voorkomen dat dit binnen kan dringen.

Des te beter u hierin slaagt, des te beter de isolatie en duurzaamheid van uw woning en de bouwmaterialen is, waardoor u kunt rekenen op een maximale waarde van het gebouw.

Klik voor meer informatie op één van de onderstaande onderwerpen:

Aantasting materialen

Vochtschade aan de woning kan zich op een aantal verschillende manieren uiten. Op het moment dat u te maken heeft met een vochtige woning is het bijvoorbeeld mogelijk dat er schade aan de gevel zal ontstaan, aan het metselwerk dat er zit.


Advertenties

Advertenties


Doordat water in onbeschermde voegen kan doordringen kan het - bijvoorbeeld bij bevriezing - grote schade veroorzaken.Vocht kan bevriezen en daardoor gaan werken, wat betrekking heeft op het uitzetten en krimpen hiervan.

Hierdoor kunnen er gemakkelijk scheuren in de gevel ontstaan, die het daarna makkelijk maken voor het vocht om naar binnen te dringen.

Probeer dit te voorkomen, om een aantasting van de materialen door vocht tegen te gaan.

Ook zorgt vocht in de gevel gemakkelijk voor een goede voedingsbodem voor bijvoorbeeld schimmels, die hun miljoenen sporen daarna gemakkelijk en snel verspreiden.

Daling woningwaarde

Houd rekening met een mogelijke daling van de woningwaarde, op het moment dat u te maken heeft met vochtproblemen. Indien er sprake is van aantasting van de materialen is dit evident, maar ook indien er nu nog geen sprake is van schade kan dit het geval zijn. Stel dat de kelder of kruipruimte niet goed bestand is tegen een hoge stand van het grondwater, dan kan dit van invloed zijn op de waarde. De hydrostatische druk van het grondwater zorgt er net als stuwvocht voor dat u te maken kunt krijgen met vervelende gevolgen van het vocht. Lees hier verder over de waardevermindering van uw woning door vochtschade...


Slechter energielabel

Slechter energielabel door vochtige woning.Ten derde kan vochtschade aan uw woning leiden tot een slechter energielabel. De isolatie van een gevel hangt voor een groot deel af van de hoeveelheid lucht die er in de poreuze gedeelten komt te zitten.

Des te meer lucht hierin, des te beter de isolatie zal zijn.

Vocht isoleert daarentegen juist erg slecht.

Is er sprake van een vochtige woning en heeft dit vooral betrekking op de muren?

 Dan zal de isolatie tegenvallen en daarmee ook het energielabel, waardoor de waarde van de woning daalt.


Verpulverde muur en loslatend pleisterwerk door doorslaand vocht.

Voorbeelden van vochtschades en -problemen

Dakgoot lekkage zorgt voor mosaangroei en daardoor aantasting buitenmuur
Zoutuitgroei en optrekkend vocht zorgen voor witte uitslag.
Schimmel nestelt zich exact op het deel van de muur dat nat is.
Te vochtig hout is prooi voor schimmel- en zwamvorming
Verf, behang en lijm laten los indien de ondergrond vochtig wordt.
Badkamer schimmel is te vermijden door goed droog te maken en te ventileren
Langdurige blootstelling aan vocht zorgt voor zware schimmel- en zwamaangroei.
Scheuren in muren zijn een belangrijke oorzaak van vochttoetreding.
Lekkage op kim (aansluiting wand op grond) van een kelder zorgt vaak voor problemen. Injecteren is veelal de beste oplossing.
Vocht in de muur kan kortsluiting veroorzaken waardoor mogelijkerwijs brand ontstaat.
Schade aan het dak kan voor veel vochtproblemen door de gehele woning zorgen.
Geen enkele verf, pleister, behangsoort is bestand tegen een vochtige ondergrond.

Gratis offerte aanvragen

Gratis offerte voor het oplossen van uw vochtproblemen.U kunt bij ons gratis en volledig vrijblijvend een offerte aanvragen voor werkzaamheden die betrekking hebben op het oplossen en voorkomen van vochtproblemen. Veel voorkomende werkzaamheden zijn afdichten van kelders, injecteren van muren en vloeren, impregneren, reinigen, isoleren, coaten van vloeren en wanden, vochtdetectie etc.

Wij hebben met onze partners een dekking in geheel Nederland en zijn u graag van dienst met een gratis inspectie en offerte. Vraag gerust aan, het is volkomen vrijblijvend en zo weet u tenminste waar u aan toe bent. Klik op de onderstaande banner voor het aanvraagformulier.