Oplossingen voor elk vochtprobleem - landelijke dekking - scherpe tarieven - gratis offerte

Schimmel en zwamvorming

Heeft u last van schimmel en zwamvorming en wilt u dit bestrijden? Het is, onafhankelijk van de plaats in huis waar u ermee te maken krijgt, van belang om direct actie te ondernemen en bovendien op zoek te gaan naar de bron van de problemen. Hoe komt de schimmel en zwamvorming in huis terecht, welke vochtproblemen liggen daaraan ten grondslag? Zorg ervoor dat u de voedingsbodem oplost, zodat zich geen nieuwe schimmels en zwammen kunnen ontwikkelen en u de mogelijkheid heeft dit grondig te verwijderen.

Klik voor meer informatie op één van de onderstaande onderwerpen:


Voorbeeld van de veel voorkomende zwarte schimmel.

Wat zijn schimmels

Schimmels worden pas zichtbaar op het moment dat er een kleurverandering optreedt, als het gevolg van het vormen van een mycelium, een netwerk van sporen. De sporen worden uitgescheiden door de schimmels zelf. Het kan gaan om miljoenen sporen, die er samen voor zorgen dat het met het menselijk oog mogelijk wordt om deze als zodanig te herkennen. De kleur van de schimmel kan variëren, het kan gaan om een geel/rode, een groen/bruine of zelfs een grijs/zwarte kleur. De kleur van de schimmel geeft niet direct de ernst van de situatie aan, het feit dat de schimmel zichtbaar is zegt eigenlijk al genoeg en vraagt om een directe grondige aanpak.

Schimmelvorming gaat snel

Aanwezige schimmels bestrijden

U kunt aanwezige schimmels bestrijden door gebruik te maken van azijn, maar dat werkt alleen op het moment dat de schimmel zich in een beginnend stadium bevindt. Indien u hier al langer mee te maken heeft is de kans groot dat dit middel niet langer krachtig genoeg is. Specialisten bij u uit de buurt kunnen u dan van dienst zijn met bijvoorbeeld de diverse herstelsystemen, of krachtige reinigingsmiddelen. Ook op het moment dat u een zwam in de kruipruimte heeft of zich daar schimmel ontwikkelt is het van belang om hier zo snel mogelijk iets aan te (laten) doen.

Verwijderen aanwezige schimmels met schoonmaakmiddelen.

Schimmelvorming voorkomen

Wilt u schimmelvorming voorkomen? Met name in de badkamer kan zich gemakkelijk schimmel vormen, vooral op de kitnaden. Houd deze goed schoon en houd ze daarnaast goed in de gaten. Daarnaast is het in bijvoorbeeld de kelder of de kruipruimte van belang om voor voldoende ventilatie te zorgen. Schimmel heeft een hoge luchtvochtigheid van minimaal 85% nodig, in combinatie met stilstaande lucht, om zich te ontwikkelen. Voorkom deze situatie door vochtproblemen in de gaten te houden en er daarnaast voor te zorgen dat er in heel het huis voldoende ventilatie aanwezig is om de schimmels te kunnen tegengaan.

De veel voorkomende schimmel in de vochtige en niet goed geventileerde badkamer.

Advertenties

Advertenties


Gratis offerte aanvragen

Gratis offerte voor het oplossen van uw vochtproblemen.U kunt bij ons gratis en volledig vrijblijvend een offerte aanvragen voor werkzaamheden die betrekking hebben op het oplossen en voorkomen van vochtproblemen. Veel voorkomende werkzaamheden zijn afdichten van kelders, injecteren van muren en vloeren, impregneren, reinigen, isoleren, coaten van vloeren en wanden, vochtdetectie etc.

Wij hebben met onze partners een dekking in geheel Nederland en zijn u graag van dienst met een gratis inspectie en offerte. Vraag gerust aan, het is volkomen vrijblijvend en zo weet u tenminste waar u aan toe bent. Klik op de onderstaande banner voor het aanvraagformulier.


  • Overzicht veel voorkomende vochtproblemen:

  1. Zoutuitbloei op buitenmuren