Oplossingen voor elk vochtprobleem - landelijke dekking - scherpe tarieven - gratis offerte

Vochtige en koude vloeren

Heeft u last van vochtige en koude vloeren? Dit kan te maken hebben met een lek in de kruipruimte of de kelder, dat ervoor zorgt dat het vocht omhoog trekt en dit uiteindelijk in de vloer terecht zal komen. Op het moment dat de vloer vocht is isoleert deze stukken minder goed, waardoor u bovendien veel warmte kunt verliezen.

Vochtmeting van een koude vloer.

Waterafdichting van de kelder

Om vochtige en koude vloeren te voorkomen is het van groot belang om de waterafdichting van de kelder op een degelijke manier uit te voeren. Het verdient de voorkeur gebruik te maken van een buitenafdichting, aangezien u het vocht en water daarmee buiten kunt houden. Is dat geen optie en kiest u voor een binnenafdichting? Houd er dan rekening mee dat u eigenlijk doet aan symptoombestrijding, aangezien de gevel nog altijd vochtig kan blijven en dit eventueel omhoog zal trekken.

Vochtige houten vloer

Capillaire werking van het steen

Het omhoog trekken van vocht heeft te maken met de capillaire werking, waar ook de vloer voor zal zorgen. Het steen is poreus, wat betekent dat er lucht tussen zit. De lucht zal het vocht als het ware omhoog trekken, waardoor dit de kans krijgt om door de vloer heen te komen en het geheel vochtig te maken. De capillaire werking zorgt ervoor dat de vloer of wand zich als het ware vol zal zuigen. Hierdoor gaat de isolatiewaarde verloren en krijgt u te maken met vochtige en koude vloeren, die niet bijdragen aan het wooncomfort.

Koude en klamme begane grond vloer wegens natte kruipruimte.

Lekken voor in de kim

De meeste lekken doen zich over het algemeen voor in de kim voor. Dit is het gedeelte waar de wand en de vloer van elkaar gescheiden worden. Dit is een kwetsbaar punt in de kruipruimte of de kelder, waardoor het van belang is om deze aansluiting goed te maken en de verbinding te controleren bij een eventuele lekkage.

Lekken in de kim

Ook op de punten waar de kabels en waterleidingen naar binnen komen bestaat er een kans op lekken, waardoor er water en vocht naar binnen kan komen. Op het moment dat u te maken krijgt met een vochtige of een koude vloer is het verstandig om deze elementen goed na te kijken. U zorgt er op die manier voor dat u het probleem bij de bron aan kunt pakken en u een verdere ontwikkeling kunt voorkomen. Heeft u vochtige of koude vloeren? Vraag dan eenvoudig meerdere offertes aan om dit door een specialist te laten verhelpen.


Advertenties

Advertenties


Gratis offerte aanvragen

Gratis offerte voor het oplossen van uw vochtproblemen.U kunt bij ons gratis en volledig vrijblijvend een offerte aanvragen voor werkzaamheden die betrekking hebben op het oplossen en voorkomen van vochtproblemen. Veel voorkomende werkzaamheden zijn afdichten van kelders, injecteren van muren en vloeren, impregneren, reinigen, isoleren, coaten van vloeren en wanden, vochtdetectie etc.

Wij hebben met onze partners een dekking in geheel Nederland en zijn u graag van dienst met een gratis inspectie en offerte. Vraag gerust aan, het is volkomen vrijblijvend en zo weet u tenminste waar u aan toe bent. Klik op de onderstaande banner voor het aanvraagformulier.