Oplossingen voor elk vochtprobleem - landelijke dekking - scherpe tarieven - gratis offerte

Doorslaand vocht

Heeft u te maken met doorslaand vocht, of heeft u het vermoeden dat dit het geval is en wilt u daar wat aan doen?

Het zorgt ervoor dat het vocht of water van buiten door weet te dringen naar binnen, daar waar het voor vervelende vochtproblemen kan zorgen.

Het is van belang om doorslaand vocht in ieder geval goed te onderzoeken en tijdig voor een oplossing te zorgen, voordat zich bijvoorbeeld schimmels en ongedierte kunnen gaan vormen.

Wat is doorslaand vocht?

Doorslaand vocht is vocht dat erin slaat om door een gevel heen te slaan. Het gaat om vocht dat bijvoorbeeld de aansluitingen van de constructie of de detaillering gebruikt om naar binnen door te slaan. In veel van de gevallen heeft dit te maken met een constructiefout, al kan het daarnaast zijn dat de gevel onvoldoende weerstand kan bieden als het gevolg van een vergane waterkerende laag. Het is van belang om de oorzaak van het doorslaand vocht vast te stellen, zodat u daar effectief wat aan kunt doen.

Gevel niet waterdicht

Op het moment dat de gevel niet waterdicht is kunt u te maken krijgen met doorslaand vocht. Dit is het geval tijdens extreme weersomstandigheden zoals harde regen, of op het moment dat de luchtvochtigheid erg hoog oploopt. U zal dan merken dat er op een onverklaarbare wijze vocht aan de binnenzijde van de gevel ontstaat, eventueel in de buurt van bijvoorbeeld de kozijnen.

Spouwmuurproblemen

Daarnaast kan het zijn dat u last heeft van spouwmuur vochtproblemen, die zorgen voor het doorslaand vocht. Normaal gesproken dient er bijvoorbeeld een druppelboog geplaatst te worden aan een spouwanker, om te voorkomen dat vocht of water zich van de buitenmuur naar de binnenmuur kan verplaatsen. Indien hier geen sprake van is of er teveel vocht in de spouw ontstaat loopt u het risico dat dit toch de binnenkant zal bereiken en u in uw woning last krijgt van een teveel aan vocht.


Advertenties

Advertenties


Buitenafdichting kelder onvoldoende

Het doorslaand vocht vindt meestal plaats bij de buitengevel boven de grond, maar het is tevens mogelijk dat u hier in de kelder mee te maken krijgt. De buitenafdichting van de kelder of kruipruimte is dan onvoldoende, waardoor het van belang is om hier iets aan te doen. Graaf de kelderwanden af en zorg voor een verticale buitenafdichting, of maak gebruik van een noodoplossing aan de binnenzijde. Het is in ieder geval van belang om het vocht ook in de kelder of kruipruimte buiten de deur te houden, zelfs wanneer u daar weinig komt.

Gratis offerte aanvragen

Gratis offerte voor het oplossen van uw vochtproblemen.U kunt bij ons gratis en volledig vrijblijvend een offerte aanvragen voor werkzaamheden die betrekking hebben op het oplossen en voorkomen van vochtproblemen. Veel voorkomende werkzaamheden zijn afdichten van kelders, injecteren van muren en vloeren, impregneren, reinigen, isoleren, coaten van vloeren en wanden, vochtdetectie etc.

Wij hebben met onze partners een dekking in geheel Nederland en zijn u graag van dienst met een gratis inspectie en offerte. Vraag gerust aan, het is volkomen vrijblijvend en zo weet u tenminste waar u aan toe bent. Klik op de onderstaande banner voor het aanvraagformulier.

  1. Zoutuitbloei op buitenmuren