Oplossingen voor elk vochtprobleem - landelijke dekking - scherpe tarieven - gratis offerte

Kapotte waterleiding

Lekkage waterleiding.Het opsporen van een lekkage is niet altijd gemakkelijk, waardoor u daar in bepaalde gevallen een specialist voor nodig heeft. 

Hij kan bijvoorbeeld gebruik maken van een endoscoop om in de spouw te kijken, op het moment dat u het idee heeft dat er daar sprake is van een kapotte waterleiding.

Een lekkage aan het dak of een scheur in de gevel kunt u zelf opsporen, maar een kapotte waterleiding blijft over het algemeen aan het zicht onttrokken.

Dit kan betekenen dat u te maken krijgt met een lekkage op de gevel, zonder dat u een duidelijke oorzaak aan kunt wijzen.

Waterleiding in de muur

Onze waterleidingen bevinden zich in de meeste gevallen in de muur, met name in nieuwe woningen. Het grote voordeel hiervan is dat we ze niet zien en ze goed beschermd zijn, maar bij een lekkage kan dit tot vervelende problemen leiden. Op het moment dat een woning uitzet of krimpt, of u te maken krijgen met een aardbeving, krijgt ook de waterleiding behoorlijk wat druk te verduren. Dit kan er op den duur toe leiden dat er sprake raakt van een kapotte waterleiding, die in de gevel zal gaan lekken.

Lekkage waterleiding in muur zorgt voor vochtdoorslag naar zowel binnen- als buitenmuur.

Oorzaak van de vochtproblemen

U dient de oorzaak van de lekkage op te sporen, door zelf goed na te gaan waar de waterleidingen ongeveer lopen en na te gaan of dit overeenkomt met waar de lekkage zichtbaar is. Houd er rekening mee dat een lekkage niet altijd zichtbaar hoeft te worden op de plek waar hier sprake van is. Kunt u geen duidelijke oorzaak van de lekkage op de gevel of in het plafond aanwijzen, maar weet u wel dat er in die buurt een waterleiding loopt? Dan kan een kapotte waterleiding het probleem vormen en is het van belang om daar direct iets aan te doen.

Specialist bij een lekkage

Uiteraard dient u allereerst de watertoevoer af te sluiten, om de druk te verlagen en er daarmee voor te zorgen dat u de lekkage een halt toe kunt roepen. Vervolgens is het in de buurt van de lekkage van belang om de kapotte waterleiding bloot te leggen en deze te herstellen. Een specialist kan u van dienst zijn bij het opsporen van de lekkage, om u op een zo specifiek mogelijke wijze van dienst te kunnen zijn. Dit zorgt er onder andere voor dat u het hak- en breekwerk bij een kapotte waterleiding tot een minimum kunt beperken.


Advertenties

Advertenties


Gratis offerte aanvragen

Gratis offerte voor het oplossen van uw vochtproblemen.U kunt bij ons gratis en volledig vrijblijvend een offerte aanvragen voor werkzaamheden die betrekking hebben op het oplossen en voorkomen van vochtproblemen. Veel voorkomende werkzaamheden zijn afdichten van kelders, injecteren van muren en vloeren, impregneren, reinigen, isoleren, coaten van vloeren en wanden, vochtdetectie etc.

Wij hebben met onze partners een dekking in geheel Nederland en zijn u graag van dienst met een gratis inspectie en offerte. Vraag gerust aan, het is volkomen vrijblijvend en zo weet u tenminste waar u aan toe bent. Klik op de onderstaande banner voor het aanvraagformulier.

  1. Zoutuitbloei op buitenmuren