Oplossingen voor elk vochtprobleem - landelijke dekking - scherpe tarieven - gratis offerte

Grondwater

Met grondwater doorgeslagen keldermuur.Grondwater kan op verschillende manieren schadelijk zijn voor de constructie van een woning, waardoor het van belang is om hier goed mee om te gaan.

Met name lekkende kelders komen we binnen de nieuwbouw nog wel eens tegen. Het is van groot belang om de kelderwanden aan de buitenzijde waterwerend te maken, zodat u geen last heeft van het grondwater.

Het grondwater bij een kruipruimte en kelder kan zorgen voor aanzienlijke vochtproblemen, op het moment dat dit de binnenzijde van de woning weet te bereiken.

pH-waarde van grondwater

In hoeverre het grondwater bij de kelder of de kruipruimte schadelijk is heeft onder andere te maken met de pH-waarde. Een te lage waarde betekent een hoge mate van schadelijkheid.

Dit heeft vooral te maken met het feit dat de stoffen in dit water schade kunnen veroorzaken aan de bouwmaterialen die we gebruiken om een kelder of een kruipruimte vorm te geven.

Water met een pH-waarde van 7 of meer is neutraal tot ongevaarlijk, terwijl een waarde van 5,5 - 6,5 zwak schadelijk water aangeeft. Water met een pH-waarde van 4,5 - 5,5 is sterk schadelijk en in het geval van een pH-waarde van 4,5 of minder is er zelfs sprake van zeer schadelijk grondwater.

Stuwvocht en grondwater

Bovendien kunt u bijvoorbeeld te maken krijgen met stuwvocht. Dit is grondwater dat de kruipruimte of kelder binnen probeert te dringen, door zich onder hoge druk de bouwconstructie in te laten duwen. Stuwvocht is een van de meest lastige grondwaterproblemen. Het is van belang om de vochtbestrijding professioneel uit te laten voeren. Een wisselende grondwaterstand kan er bovendien voor zorgen dat de problemen pas na verloop van tijd duidelijk worden. Met name bij niewbouw kan het stuwvocht voor een plotselinge vorm van grondwaterproblemen leiden, die u wel degelijk serieus dient te nemen.

Fundering moet goed beschermd worden tegen enorme hydrostatische druk van grondwater

Hydrostatische druk van grondwater

Ten derde kunt u te maken krijgen met de hydrostatische druk van grondwater. Des te diepe het water in de grond zit, des te hoger de hydrostatische druk hiervan op zal lopen. Met name op het moment dat de keldervoet lager ligt dan het grondwaterpeil zal er een druk op de wanden, naast een opwaartse druk aan de onderzijde plaatsvinden. Dit betekent dat het grondwater zich via de kleinste scheurtjes en kiertjes een weg naar binnen probeert te banen. Deze druk houdt doorlopend aan, waardoor het van belang is om de kracht van het grondwater niet te onderschatten.
Gratis offerte aanvragen

Gratis offerte voor het oplossen van uw vochtproblemen.U kunt bij ons gratis en volledig vrijblijvend een offerte aanvragen voor werkzaamheden die betrekking hebben op het oplossen en voorkomen van vochtproblemen. Veel voorkomende werkzaamheden zijn afdichten van kelders, injecteren van muren en vloeren, impregneren, reinigen, isoleren, coaten van vloeren en wanden, vochtdetectie etc.

Wij hebben met onze partners een dekking in geheel Nederland en zijn u graag van dienst met een gratis inspectie en offerte. Vraag gerust aan, het is volkomen vrijblijvend en zo weet u tenminste waar u aan toe bent. Klik op de onderstaande banner voor het aanvraagformulier.