Oplossingen voor elk vochtprobleem - landelijke dekking - scherpe tarieven - gratis offerte

Schimmel en ongedierte

Schimmel en ongedierte hebben een belangrijke invloed op de gezondheid van het binnenklimaat. Met name permanent vochtige binnenmuren en plafonds vormen een ideale bodem voor de ontwikkeling van schimmels en ongedierte, waardoor u daar na verloop van tijd vanzelf mee te maken zal krijgen. Een schimmel is eigenlijk niets anders dan een soort paddenstoel, waarvan zo’n 30 - 40 soorten in huis voor kunnen komen (van de in totaal meer dan 100.000 soorten). Het zijn de concentraties van sporen (het zaad van de zwammen) die voor de problemen zorgen, aangezien deze op een vochtige plaats weten te ontkiemen.

Vocht in de kruipruimte zorgt voor toename insecten.

Netwerk van sporen

De sporen in schimmel of ongedierte zorgen voor een mycelium, een soort netwerk hiervan. Dit zal vanwege de kleurverandering voor het menselijk oog zichtbaar worden, waardoor u hier iets aan kunt doen en het van belang is om in te grijpen. In veel van de gevallen zal het een verandering van geel/rood naar groen/bruin en uiteindelijk zwart/grijs betekenen, waaraan u de huidige staat van de schimmel enigszins kunt herkennen. Het mycelium zal zich snel uitbreiden en daarnaast miljoenen sporen aan de lucht afgeven, waardoor u er ook elders mee te maken kunt krijgen.Schimmels effectief verwijderen

Het is van belang om met name de sporen te verwijderen, door de schimmel stevig aan te pakken en de negatieve invloed op uw gezondheid op een grondige manier tegen te gaan. Verwijder de schimmel of het ongedierte in ieder geval zo snel mogelijk, zodat deze zich niet verder kan verspreiden. Het is daarnaast van belang om de oorzaak van de vochtschade te verhelpen, aangezien de schimmel of het ongedierte niets anders is dan een gevolg hiervan. Doet u dit niet? Dan zal er op dezelfde plaats schimmel of ongedierte terugkomen, waardoor u opnieuw kunt beginnen.


Schimmel voorbeelden

Schimmel in de badkamer: zorgen voor betere ventilatie en minimaal wekelijks verwijderen met schoonmaakmiddelen.
Vochtig behang gaat beschimmelen.
Schimmel kan snel groeien en een compleet (giftig) organisme worden, bedreigend voor de gezondheid van mensen.
Schoonmaken c.q. verwijderen van schimmel. Gebruik in dit soort gevallen ademhalingsbescherming.

Bestrijden van schimmel en ongedierte

In veel van de gevallen is het bij het bestrijden van ongedierte of schimmel verstandig om het aangetaste materiaal volledig te vernieuwen, om de terugkomst hiervan te voorkomen. Daarnaast kunt u gebruik maken van een huismiddel als azijn tijdens het schoonmaken, al zijn er ook chemische middelen beschikbaar die schimmels tegen kunnen gaan. Houd er rekening mee dat de middelen vaak zeer agressief zijn en bij verkeerd gebruik een risico voor uw gezondheid vormen. De herstelproducten die u kunt gebruiken bestaan doorgaans uit anorganische materialen, bij voorkeur op kalkbasis. Maak bijvoorbeeld de kitnaden rondom de douche regelmatig goed schoon, om daar de ontwikkeling van schimmels tegen te gaan.

Schimmels groeien ongebreideld

Gratis offerte aanvragen

Gratis offerte voor het oplossen van uw vochtproblemen.U kunt bij ons gratis en volledig vrijblijvend een offerte aanvragen voor werkzaamheden die betrekking hebben op het oplossen en voorkomen van vochtproblemen. Veel voorkomende werkzaamheden zijn afdichten van kelders, injecteren van muren en vloeren, impregneren, reinigen, isoleren, coaten van vloeren en wanden, vochtdetectie etc.

Wij hebben met onze partners een dekking in geheel Nederland en zijn u graag van dienst met een gratis inspectie en offerte. Vraag gerust aan, het is volkomen vrijblijvend en zo weet u tenminste waar u aan toe bent. Klik op de onderstaande banner voor het aanvraagformulier.