Oplossingen voor elk vochtprobleem - landelijke dekking - scherpe tarieven - gratis offerte

Scheuren afdichten

Wilt u scheuren afdichten, bijvoorbeeld in de gevel? Zorg ervoor dat u de juiste stappen onderneemt, bijvoorbeeld om te voorkomen dat er opnieuw een barst of een scheur zal ontstaan, waardoor u opnieuw te maken kunt krijgen met vochtproblemen. U kunt in principe zelf scheuren in de muur afdichten, of zorgen voor het afdichten van een scheur in de vloer. Heeft u hier weinig ervaring mee, of ziet u dit zelf niet zitten? Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan bij specialisten in de buurt, zij zijn u daar graag mee van dienst.

Scheur uithakken

U kunt zelf een scheur afdichten in de muur door de scheur eerst goed uit te hakken met een hamer en een beitel. Zorg er op die manier voor dat de massa uiteindelijk beter zal hechten, waardoor deze niet zomaar opnieuw kan barsten en u weer opnieuw dient te beginnen.

Grondig reinigen

Muur gescheurd kostenVervolgens is het bij het afdichten van een scheur in de vloer of in de muur van belang om deze grondig te reinigen.

Zorg ervoor dat u eventueel vuil goed verwijderd, zodat hier geen sprake meer van is.

Gebruik bij voorkeur tevens een stofzuiger om de scheur helemaal goed schoon te zuigen, zodat ook het stof niet langer aanwezig is.

Ook dit zorgt ervoor dat u de scheur op een degelijke manier af kunt dichten, zonder dat deze gemakkelijk opnieuw kan ontstaan en u opnieuw te maken kunt krijgen met een vochtprobleem in huis.

Hechtgrond aanbrengen en afdichtingsmassa gebruiken

Kitten scheurHet is bij het afdichten van scheuren in de vloer of de gevel vervolgens van belang om de hechtgrond aan te brengen en deze voldoende te laten drogen.

Neem hier de tijd voor en wacht met het aanbrengen van de afdichtingsmassa, tot het moment dat de gevel volledig droog is. U dient deze massa in 2 - 3 lagen aan te brengen, waarbij het van belang is om iedere laag ongeveer 24 uur te laten drogen.

Tenslotte kunt u een afdichtende coating aanbrengen, om de oude scheur in de gevel of vloer als het ware te verzegelen. Dit kunt u pas 2 - 3 weken na het afdichten van de scheur doen, dus neem hier even de tijd voor.

De massa is dan goed gedroogd, waardoor u het geheel met de coating af kunt werken en u ervoor zorgt dat er weer een waterdicht geheel zal ontstaan, dat u geen vochtproblemen meer zal opleveren.

Met speciale mortel een keldervloer herstellen.


Gratis offerte aanvragen

Gratis offerte voor het oplossen van uw vochtproblemen.U kunt bij ons gratis en volledig vrijblijvend een offerte aanvragen voor werkzaamheden die betrekking hebben op het oplossen en voorkomen van vochtproblemen. Veel voorkomende werkzaamheden zijn afdichten van kelders, injecteren van muren en vloeren, impregneren, reinigen, isoleren, coaten van vloeren en wanden, vochtdetectie etc.

Wij hebben met onze partners een dekking in geheel Nederland en zijn u graag van dienst met een gratis inspectie en offerte. Vraag gerust aan, het is volkomen vrijblijvend en zo weet u tenminste waar u aan toe bent. Klik op de onderstaande banner voor het aanvraagformulier.

Voorbeelden van vochtschades en -problemen

Dakgoot lekkage zorgt voor mosaangroei en daardoor aantasting buitenmuur
Zoutuitgroei en optrekkend vocht zorgen voor witte uitslag.
Schimmel nestelt zich exact op het deel van de muur dat nat is.
Te vochtig hout is prooi voor schimmel- en zwamvorming
Verf, behang en lijm laten los indien de ondergrond vochtig wordt.
Badkamer schimmel is te vermijden door goed droog te maken en te ventileren
Langdurige blootstelling aan vocht zorgt voor zware schimmel- en zwamaangroei.
Scheuren in muren zijn een belangrijke oorzaak van vochttoetreding.
Lekkage op kim (aansluiting wand op grond) van een kelder zorgt vaak voor problemen. Injecteren is veelal de beste oplossing.
Vocht in de muur kan kortsluiting veroorzaken waardoor mogelijkerwijs brand ontstaat.
Schade aan het dak kan voor veel vochtproblemen door de gehele woning zorgen.
Geen enkele verf, pleister, behangsoort is bestand tegen een vochtige ondergrond.