Oplossingen voor elk vochtprobleem - landelijke dekking - scherpe tarieven - gratis offerte

Luchtwegen

Ademhalingsproblemen door vocht.Vochtschade kan een negatieve invloed hebben op uw gezondheid, al gaat het hierbij om een indirecte relatie.

De vochtschade zelf zal niet direct tot problemen leiden, het zijn de schimmels waar u in huis mee te maken kunt krijgen die ervoor zorgen dat u hier uiteindelijk last van kunt hebben.

Vochtschade en de ontwikkeling van schimmels

Op het moment dat u te maken heeft met vochtschade is de kans groot dat zich daar schimmels gaan vormen. Dit is op zich nog geen probleem, al scheiden deze schimmels nieuwe sporen uit. Dit gaat met miljoenen tegelijk, wat betekent dat u ook op andere plaatsen schimmels tegen zal gaan komen en u last kunt krijgen van uw luchtwegen. Schimmel en vocht in huis hebben op die manier een belangrijke negatieve invloed op uw gezondheid, waardoor het van belang is om deze problemen tegen te gaan.

De sporen van schimmels nestelen zich in longen en luchtwegen.

Syndromen als het gevolg van vochtschade

Sick building syndroomHeeft u te maken met schimmels als het gevolg van vochtschade?

Dan kunt u te maken krijgen met bijvoorbeeld het toxischeschimmelsyndroom. Dit is een verzamelnaam voor meerdere symptomen, die leiden tot een infectie of irritatie van de luchtwegen, die lijken op algemene allergische reacties.

Een tweede syndroom wat de kop op kan spelen is het sickbuildingsyndroom. In dat geval is er niet direct sprake van alleen klachten aan de luchtwegen, maar speelt dit wel een belangrijke rol.

Verder kan het oog zijn dat de neus gaat irriteren, u last heeft van hoofdpijn en de vermoeidheid sneller toe zal slaan.

De huid kan droog worden, u kan duizelig en zelfs misselijk worden.

Wat dat betreft is het met het oog op uw luchtwegen en de rest van uw gezondheid van groot belang om de luchtkwaliteit op orde te houden en vochtproblemen zoveel mogelijk tegen te gaan.


Advertenties


Last van astma of bronchitis

Als het gevolg van de schimmels die ontstaan bij vochtproblemen kunt u tevens te maken krijgen met astma of bronchitis. Het gaat in dit geval om een aantasting van de luchtwegen of een allergische reactie, die wordt veroorzaakt door de stoffen die zich in de lucht bevinden. Het zijn de schimmels en bijvoorbeeld huisstofmijt die de stoffen uitscheiden. U kunt de schade hierdoor beperken door in ieder geval vochtschade goed tegen te gaan en daarnaast te zorgen voor voldoende ventilatie in huis, om ook andere schadelijke stoffen naar buiten af te kunnen voeren.

Mensen die astma of bronchitus hebben zijn extra gevoelig.

Gratis offerte aanvragen

Gratis offerte voor het oplossen van uw vochtproblemen.U kunt bij ons gratis en volledig vrijblijvend een offerte aanvragen voor werkzaamheden die betrekking hebben op het oplossen en voorkomen van vochtproblemen. Veel voorkomende werkzaamheden zijn afdichten van kelders, injecteren van muren en vloeren, impregneren, reinigen, isoleren, coaten van vloeren en wanden, vochtdetectie etc.

Wij hebben met onze partners een dekking in geheel Nederland en zijn u graag van dienst met een gratis inspectie en offerte. Vraag gerust aan, het is volkomen vrijblijvend en zo weet u tenminste waar u aan toe bent. Klik op de onderstaande banner voor het aanvraagformulier.