Oplossingen voor elk vochtprobleem - landelijke dekking - scherpe tarieven - gratis offerte

Opsporen van vochtproblemen

Het opsporen van vochtproblemen kunt u in een aantal gevallen zelf, maar houd er aan de andere kant rekening mee dat er sprake kan zijn van complexe materie. Het is wat dat betreft niet altijd verstandig om af te gaan op uw eigen bevindingen, het is vaak de moeite waard om een deskundige in te schakelen, die bijvoorbeeld gebruik kan maken van professionele apparatuur.

Lekdetectie Nederland door een deskundige

U kunt de lekdetectie in Nederland door een deskundige uit laten voeren, zodat hij of zij rekening kan houden met bijvoorbeeld zaken als het vocht- en regenwerend vermogen van bepaalde onderdelen van de constructie, of aan kan geven waar er wellicht fouten zijn gemaakt. Het is van belang om zowel praktisch als theoretisch goed onderlegd te zijn, om foute diagnoses te voorkomen en daar al zeker niet op af te gaan bij het kiezen voor de oplossing.

Endoscoop om in en achter muren en vloeren vochtproblemen op te sporen.

Onderzoek met hoge eisen

Is er sprake van een complex vochtprobleem? Dan kan het opsporen veel meer met zich meebrengen dan alleen het vinden van een lek. De kans is groot dat het binnenklimaat, de condensatie en schimmel een rol spelen. Het is in dat geval bijna niet mogelijk om zelf een diagnose te stellen. Maak in plaats daarvan gebruik van een specialist. Hij of zij zal u helpen bij het opsporen van de vochtproblemen, vanuit een bouwkundige achtergrond en ervaring met de materie.

Voorbeeld van een vochtmeter.

Doorslaand of optrekkend vocht

Met name bij doorslaand of optrekkend vocht lijkt het vaak relatief eenvoudig om de bron van de vochtproblemen op te sporen.

Houd er echter rekening mee dat het goed mogelijk is dat u slechts aan symptoombestrijding doet en het daadwerkelijke probleem blijft bestaan.

Een goed voorbeeld hiervan is de binnenafdichting van de kelder of kruipruimte. Het vocht blijft dan door de gevel heen slaan, waardoor het gesteente sterk aan kwaliteit kan verliezen.

Maak in plaats daarvan gebruik van een specialist bij het opsporen van vochtproblemen, die u waarschijnlijk zal adviseren om de kelderwanden af te graven en deze van buitenaf netjes af te dichten.Gratis offerte aanvragen

Gratis offerte voor het oplossen van uw vochtproblemen.U kunt bij ons gratis en volledig vrijblijvend een offerte aanvragen voor werkzaamheden die betrekking hebben op het oplossen en voorkomen van vochtproblemen. Veel voorkomende werkzaamheden zijn afdichten van kelders, injecteren van muren en vloeren, impregneren, reinigen, isoleren, coaten van vloeren en wanden, vochtdetectie etc.

Wij hebben met onze partners een dekking in geheel Nederland en zijn u graag van dienst met een gratis inspectie en offerte. Vraag gerust aan, het is volkomen vrijblijvend en zo weet u tenminste waar u aan toe bent. Klik op de onderstaande banner voor het aanvraagformulier.