Oplossingen voor elk vochtprobleem - landelijke dekking - scherpe tarieven - gratis offerte

Het belang van ventilatie

VentilerenHet is van groot belang om goed te ventileren. Het is alleen op die manier mogelijk om te zorgen voor luchtverversing, waarmee u vochtproblemen tegen kunt gaan.

Frisse lucht zorgt ervoor dat u vrij kunt ademen en u zich prettig voelt, maar dit heeft deels te maken met het afvoeren van condensatievocht.

Condensvorming vindt in iedere woning plaats, de gehele dag door. Dit betekent dat de koele en droge lucht in huis vocht opneemt, waardoor deze een stuk warmer en vochtiger wordt.

U dient te ventileren om te voorkomen dat de lucht verzadigd raakt en de condens bijvoorbeeld op ramen of muren terecht zal komen.

Condensatie en ventilatie

LeefvochtEr vindt condensatie plaats op het moment dat we koken of onder de douche staan, maar ook kamerplanten geven vocht af en we ademen zelf een warme en vochtige lucht uit.

U dient te zorgen voor voldoende ventilatie, om meer koude en droge lucht van buiten aan te voeren.

Op die manier kan de warme en natte lucht uit de woning weg en is het mogelijk om het vocht netjes naar buiten toe af te voeren. Hierdoor blijft het binnenklimaat op peil en kunt u zich prettig bewegen.

Doortochten en luchten

U zorgt er met het doortochten en luchten voor dat u kunt zorgen voor de luchtverversing in huis. Doortochten heeft betrekking op het openen van tegenovergestelde ramen of deuren, waardoor de lucht dwars door de woning kan stromen. Het luchten heeft betrekking op het openzetten van een raam of deur aan een zijde van de woning, iets dat doorgaans 2 - 3x langer duurt om tot een volledige luchtverversing te komen. Het is in principe het best om alle ramen en deuren, inclusief de buitendeur, een paar minuten per dag open te zetten, zodat u alle lucht in huis kunt verversen.

Minimaal per ruimte een raam dagelijks een half uur openzetten om lucht te verversen.

Tips om te ventileren

Wilt u graag slim ventileren? Zet bij het koken en douchen dan een raam open, zodat de warme en vochtige lucht direct naar buiten kan. Hang geen was te drogen in een gesloten vertrek, of zorg daarna in ieder geval voor voldoende ventilatie. Verder is het verstandig om meubels een paar centimeter van de wand te zetten, zodat de condens ook daar achter kan verdampen. Slaapt u met de ramen open? Doe de ramen overdag dan dicht om de kamer te verwarmen, zodat de lucht tijdens de nacht vervolgens kan verversen.Goed ventileren zorgt voor juiste vochtbalans

Gratis offerte aanvragen

Gratis offerte voor het oplossen van uw vochtproblemen.U kunt bij ons gratis en volledig vrijblijvend een offerte aanvragen voor werkzaamheden die betrekking hebben op het oplossen en voorkomen van vochtproblemen. Veel voorkomende werkzaamheden zijn afdichten van kelders, injecteren van muren en vloeren, impregneren, reinigen, isoleren, coaten van vloeren en wanden, vochtdetectie etc.

Wij hebben met onze partners een dekking in geheel Nederland en zijn u graag van dienst met een gratis inspectie en offerte. Vraag gerust aan, het is volkomen vrijblijvend en zo weet u tenminste waar u aan toe bent. Klik op de onderstaande banner voor het aanvraagformulier.