Oplossingen voor elk vochtprobleem - landelijke dekking - scherpe tarieven - gratis offerte

Schimmelvorming voorkomen

Wilt u schimmelvorming voorkomen, of bent u benieuwd naar de gevolgen van schimmel voor uw gezondheid? Schimmel in huis leidt tot verschillende problemen. De sporen die de schimmels afscheiden kunnen een negatieve invloed hebben op uw gezondheid en zorgen er daarnaast voor dat de schimmel zich door het huis kan verspreiden. Het gaat om de afgifte van miljoenen sporen, waardoor het van belang is direct iets tegen de schimmel te doen. Verwijder dit altijd grondig en zorg ervoor dat u de oorzaak van de vochtproblemen die hieraan ten grondslag liggen oplost.

Schimmel in huis en uw gezondheid

Ziek door sporen van schimmels.Schimmel in huis heeft een negatieve invloed op uw gezondheid. Dat heeft onder andere te maken met de sporen die een negatieve invloed kunnen hebben op onze luchtwegen en bijvoorbeeld kunnen leiden tot een allergie.

Sommige wetenschappers zijn zelfs van mening dat het de sporen van schimmels zijn die over het algemeen leiden tot de allergieën waar we als mensen mee te maken hebben.

U kunt de schimmelvorming voorkomen door vochtproblemen zo snel mogelijk aan te pakken, u te richten op de verwijdering hiervan en in ieder geval te werken aan voldoende ventilatie.

Schimmels en zo...

Schimmel in vochtige ruimtes
Schimmel- en mosvorming op buitenmuren
Schimmel op kitnaden
Schimmels achter behang.
Schimmel in de kelder
Schimmel op plafond.
Schimmels zijn levende en groeiende organismes
Schimmels trekken insecten aan.
Vocht sloopt elk gebouw.

Voorkomen schimmel in huis

Schimmel in huis ontstaat op het moment dat er sprake is van een vochtige voedingsbodem, aangezien de schimmels een luchtvochtigheid van 90% nodig hebben. Daarnaast dient er sprake te zijn van stilstaande lucht. Zorg voor ventilatie, aangezien u dit daarmee kunt voorkomen. U zorgt ervoor dat de schimmel zich niet verder kan ontwikkelen, waardoor u de mogelijkheid heeft om dit grondig aan te pakken. Roei de schimmel met huid en haar uit en zorg er daarnaast voor dat de ondergrond hier goed schoon van is. Met name behang en verf worden vaak aangetast, het pleisterwerk is vaak beter bestand tegen schimmel op de gevel.

Goed ventileren om vochtige lucht af te voeren voorkomt schimmelvorming.

Advertenties

Advertenties


Schimmel bestrijden

U kunt de schimmelvorming voorkomen door goed te ventileren en eventuele vochtplekken in de gaten te houden, maar u dient daarnaast voor een grondige bestrijding te zorgen. Verwijder de schimmel zo grondig mogelijk en los vervolgens de bron van de vochtproblemen op. Houd de plek daarna nog een tijd lang in de gaten, met name wanneer het gaat om een vertrek waar u niet zo vaak komt. Heeft u last van schimmel in de kelder of kruipruimte? Het is ook daar van belang om deze grondig te verwijderen en te voorkomen dat u opnieuw te maken zal krijgen met schimmel in huis.

Grondige reiniging en oppervlakte nabehandeling is noodzakelijk om schimmels effectief te verwijderen.

Gratis offerte aanvragen

Gratis offerte voor het oplossen van uw vochtproblemen.U kunt bij ons gratis en volledig vrijblijvend een offerte aanvragen voor werkzaamheden die betrekking hebben op het oplossen en voorkomen van vochtproblemen. Veel voorkomende werkzaamheden zijn afdichten van kelders, injecteren van muren en vloeren, impregneren, reinigen, isoleren, coaten van vloeren en wanden, vochtdetectie etc.

Wij hebben met onze partners een dekking in geheel Nederland en zijn u graag van dienst met een gratis inspectie en offerte. Vraag gerust aan, het is volkomen vrijblijvend en zo weet u tenminste waar u aan toe bent. Klik op de onderstaande banner voor het aanvraagformulier.