Oplossingen voor elk vochtprobleem - landelijke dekking - scherpe tarieven - gratis offerte

Constructiefouten

Heeft u te maken met constructiefouten binnen uw woning of pand? Dat kan vochtschade veroorzaken, waardoor dit tot behoorlijke problemen kan leiden.

Het is van belang om constructiefouten in een zo vroeg mogelijk stadium te herkennen en aan te geven dat u hier last van heeft.

Zorg er op die manier voor dat het mogelijk is om hier iets aan te doen, of voor een adequate oplossing te zorgen. Constructiefouten die we veel tegenkomen zijn bijvoorbeeld een warmtebrug, een beperkte spouwventilatie of de verticale en horizontale afdichten die te wensen overlaten.

Warmtebruggen in de constructie

De warmtebrug komt het meest voor en zorgt ervoor dat de bouwelementen meer warmte doorgeven dan de directe omgeving. Dit heeft te maken met een slechte isolatie en zorgt ervoor dat er condens kan ontstaan.

Als het gevolg daarvan is er sprake van bouwelementen die vocht vasthouden, waardoor u daar in de woning mee te maken heeft.

Op het moment dat er sprake is van een warmtebrug spreken we van een van de meest voorkomende constructiefouten, die ervoor zorgt dat de oppervlaktetemperatuur aan de binnenzijde van een bouwmateriaal geringer, waardoor de dauwtemperatuur gemakkelijker bereikt kan worden.

Foutieve isolatie zorgt voor vochtproblemen

Spouwventilatie en vochtproblemen

Een andere vorm van de constructiefouten die we regelmatig tegenkomen is de gebrekkige spouwmuurventilatie. In de meeste gevallen ontstaat er vocht, omdat de condens niet voldoende kan verdampen.

Er is vaak sprake van warmte-isolatie die men naderhand heeft aangebracht. Op het moment dat dit niet goed of volledig zorgvuldig gebeurt loopt u het risico dat u een probleem zal krijgen met de ventilatie van de spouwmuur.

Het vocht kan dan niet meer weg, waardoor dit tot een probleem in de woning kan gaan leiden.

Verticale en horizontale afdichtingen

De minst voorkomende constructiefouten binnen dit rijtje zijn de gebrekkige verticale en horizontale afdichten. Aan de andere kant vormt dit de meest ernstige variant van de problemen.

Het gaat over het algemeen om een afdichting van de kelder of de kruipruimte, waar u te maken kunt krijgen met grondwater.

Op het moment dat het peil hiervan oploopt kan het zich als het gevolg van de hydrostatische druk een weg naar binnen proberen te drukken.

Met name bij stuwvocht of bij een hoge stand van het grondwater ten opzichte van de kelder of kruipruimte is het van belang om bijvoorbeeld een betonnen kuip toe te passen.

Het is op die manier mogelijk om het vocht buiten de deur te houden, zodat u daar geen last van heeft.

Foutieve afdichting tussen vloer en wand zorgt voor lekkages door hydrostatische druk van het grondwater. Constructiefouten zijn de meest voorkomende oorzaken van kelderlekkages.


Gratis offerte aanvragen

Gratis offerte voor het oplossen van uw vochtproblemen.U kunt bij ons gratis en volledig vrijblijvend een offerte aanvragen voor werkzaamheden die betrekking hebben op het oplossen en voorkomen van vochtproblemen. Veel voorkomende werkzaamheden zijn afdichten van kelders, injecteren van muren en vloeren, impregneren, reinigen, isoleren, coaten van vloeren en wanden, vochtdetectie etc.

Wij hebben met onze partners een dekking in geheel Nederland en zijn u graag van dienst met een gratis inspectie en offerte. Vraag gerust aan, het is volkomen vrijblijvend en zo weet u tenminste waar u aan toe bent. Klik op de onderstaande banner voor het aanvraagformulier.