Oplossingen voor elk vochtprobleem - landelijke dekking - scherpe tarieven - gratis offerte

Isoleren woning

Het isoleren van een woning is van belang om het energieverbruik te beperken, terwijl u aan de andere kant toch kunt rekenen op voldoende comfort. U kunt thermische isolatie gebruiken om ervoor te zorgen dat u in de winter de warmte in de woning vast kunt houden, terwijl u de warmte van de zomer aan de andere kant juist buiten de deur kunt houden. U kunt het isoleren van een woning op verschillende manieren doen. Zorg voor een kleine K-waarde van een woning met een klein warmteverlies, aangezien dat betekent dat u de thermische weerstand heeft kunnen verhogen.

Het isoleren van een koude en vochtige kruipruimte is een verstandige beslissing die zal zorgen voor een warmere en energiezuinigere woning.

Isolatie niet overdrijven

Het isoleren van de woning is aan de andere kant niet iets dat u zomaar onbeperkt kunt doen. De eerste centimeters isolatiemateriaal zijn van grote toegevoegde waarde, maar deze waarde neemt steeds verder af naarmate u meer isolatie aanbrengt. Houd er dus rekening mee dat u het isoleren niet hoeft te overdrijven, aangezien de toegevoegde waarde dan beperkt is. Bovendien dient u er rekening mee te houden dat de materialen dampdoorlatend vermogen hebben en bijvoorbeeld over waterafstotende eigenschappen beschikken. Vochtige of natte isolatiematerialen zijn nauwelijks van toegevoegde waarde.

Thermische isolatiechips voor vochtbestrijding in de kruipruimte.

Thermisch isolerende maatregelen

Isoleren = beter energielabelU kunt een groot aantal vormen van thermische isolatie gebruiken, om de woning op een degelijke manier te isoleren. Voorkom bijvoorbeeld kieren en openingen bij ramen, deuren en vloeren, waardoor er tocht kan ontstaan. Voorzie ramen van dubbele beglazing met een isolerende laag en zorg voor het vullen van spouwopeningen met een goed isolatiemateriaal. U kunt massieve muren aan de binnenzijde voorzien van isolerend pleisterwerk of andere isolerende bekleding en er bij hellende daken voor zorgen dat u aan de onderzijde een vorm van isolatie aanbrengt. U kunt de zadeldaken bijvoorbeeld isoleren tussen de tengels en het dakbeschot.

Verkeerd aangebrachte isolatie veroorzaakt juist vochtproblemen.

Natte spouwmuurvulling

Het is in ieder geval van belang om een natte spouwmuurvulling te voorkomen, aangezien dat een enorm negatieve invloed heeft op uw isolatie.

Breng de spouwmuurisolatie bijvoorbeeld niet aan wanneer de buitengevel is voorzien van een dampremmende verflaag.

Ook indien er sprake is van hardgebakken tegels of geglazuurde bakstenen is het van belang om hier geen gebruik van te maken, aangezien het vocht dan niet goed weg kan en dit in de spouwmuur achter zal blijven.

Op het moment dat er sprake is van doorslaand vocht als het gevolg van bijvoorbeeld  voegwerk in slechte staat is het tevens niet verstandig om spouwmuurisolatie aan te (laten) brengen.

Onderzoek situatie isolatie middels endoscopie.


Gratis offerte aanvragen

Gratis offerte voor het oplossen van uw vochtproblemen.U kunt bij ons gratis en volledig vrijblijvend een offerte aanvragen voor werkzaamheden die betrekking hebben op het oplossen en voorkomen van vochtproblemen. Veel voorkomende werkzaamheden zijn afdichten van kelders, injecteren van muren en vloeren, impregneren, reinigen, isoleren, coaten van vloeren en wanden, vochtdetectie etc.

Wij hebben met onze partners een dekking in geheel Nederland en zijn u graag van dienst met een gratis inspectie en offerte. Vraag gerust aan, het is volkomen vrijblijvend en zo weet u tenminste waar u aan toe bent. Klik op de onderstaande banner voor het aanvraagformulier.